Понад 200 вихідців з Німеччини воюють проти ІДІЛ на боці курдів

Понеділок, 10 квітня 2017, 17:11

Понад 200 вихідців із Німеччини воюють у країнах Близького Сходу у складі різних збройних формувань проти терористичного угруповання "Ісламська держава".

Про це повідомили в німецькому уряді на запит депутатів Бундестагу від Лівої партії, передає Deutsche Welle.

За даними німецьких спецслужб та сил безпеки, список таких осіб налічує загалом 204 людини. Більшість з них мають стосунок до забороненої в Туреччині "Робітничої партії Курдистану" (РПК) або ж до сирійської курдської партії "Демократичний союз" (PYD) та їхніх збройних формувань.

69 згаданих у списку осіб мають громадянство ФРН. Водночас у цій статистиці немає жодних даних про тих, хто виявив бажання приєднатися до курдських загонів "Пешмерга" в Іраку, що теж воюють проти ІДІЛ.

Крім того, з тих, хто з 2013 року виїхав з Німеччини в Сирію та Ірак, досі повернулись загалом 102, з яких 43 мають німецьке громадянство.

Наголошується також, що з 2015 року було розпочато кілька проваджень проти членів сирійсько-курдських "загонів народної самооборони" (YPG). Фігуранти проваджень підозрюються серед іншого й у членстві в терористичному угрупованні за кордоном.

З 2013 року в бойових діях в країнах Близького Сходу загинуло троє німецьких громадян.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.