Трамп і Мей вирішили спільно переконати Росію не підтримувати Асада

Вівторок, 11 квітня 2017, 09:26

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей і президент США Дональд Трамп провели телефонну розмову, під час якої зійшлися на думці, що існує можливість переконати Росію відмовитися від підтримки сирійського режиму Башара Асада.

Про це повідомляє сайт британського уряду.

"Прем'єр-міністр і президент дійшли згоди, що зараз існує вікно можливості для переконання Росії в тому, що союз з Асадом більше не в її стратегічних інтересах", - йдеться в повідомленні.

Трамп також подякував Мей за підтримку у вирішенні нанести удар по урядовій авіабазі в Сирії.

Лідери погодилися, що візит до Москви державного секретаря США Рекса Тіллерсона надає можливість досягти прогресу в пошуку рішення, яке забезпечить міцне політичне врегулювання конфлікту в Сирії.

Президент США і прем'єр Британії обговорили також ситуацію на Близькому сході, зокрема - Іран. Вони визнали важливість міжнародного співробітництва, включаючи співробітництво з Китаєм, яке дасть можливість знизити загрозу з боку Північної Кореї.

Нагадаємо, що радник з національної безпеки президента США Герберт Макмастер заявив, що Трамп готовий до подальших військових дій в Сирії, але, за його словами, президент прагне "політичного рішення" сирійської кризи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.