КНДР пригрозила відповісти на будь-які військові дії США

Вівторок, 11 квітня 2017, 09:53

Північна Корея погрожує жорстко протидіяти будь-яким крокам військового характеру після того, як США вирішили направити авіаносець "Карл Вінсон" та його бойову групу у води поблизу Корейського півострова.

Про це повідомляє The Associated Press з посиланням на державне агентство КНДР.

"Ми змусимо США нести повну відповідальність за катастрофічні наслідки їхніх обурливих дій", - заявив прес-секретар МЗС КНДР.

"Якщо США ризикне зробити крок військовими діями, закликаючи до попереджувального удару та знищення штабу, то КНДР готова відреагувати на будь-який режим війни, який забажає США", - йдеться у заяві.

Зазначимо, що до складу ударної групи "Карл Вінсон", що прямує до півострова, входить авіаносець та інші військові кораблі. Тихоокеанське командування США заявляє, що групу спрямовано для підтримки готовності в регіоні.

Раніше повідомлялося, що ударна група флоту США передислоковується до західної частини Тихого океану в район Корейського півострова.

Нагадаємо, Північна Корея 5 квітня, провела випробування балістичної ракети біля свого східного узбережжя. Запуск відбувся напередодні зустрічі лідерів США і Китаю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.