Жоден пункт Мінських угод за 2 роки повністю не виконано – спецпредставник ФРН

Вівторок, 11 квітня 2017, 15:17

Жоден пункт Мінських угод, які були підписані у лютому 2015 році, до цього часу не був повністю виконаний.

Про це заявив спеціальний представник уряду Німеччини в ОБСЄ Гернот Ерлер в інтерв’ю "Європейській правді".

"Уже більше, ніж два роки – із 12 лютого 2015-го – ми маємо Мінські угоди, підписані Україною, Росією, Німеччиною та Францією. Але за два роки ми на сто відсотків не виконали жодного з пунктів цих угод. Навіть більше, наприкінці січня – на початку лютого ми спостерігали ескалацію воєнних дій. Ми і далі маємо справу із затяжною небезпечною ситуацією, в якій ще й досі не досягли позитивного прориву", - сказав він.

За словами Ерлера, обидві сторони конфлікту не дотримуються Мінських угод.

"Довгий час співвідношення порушень було 80 на 20 (з перевагою порушень з боку сепаратистів). Зазвичай принаймні за одну п’яту частину порушень відповідала Україна. Однак в останні тижні це співвідношення змінилося. На жаль, мусимо визнати, що обидві сторони конфлікту не дотримуються Мінських угод", - зазначив німецький політик.

Ерлер додав, що позитивний момент в тому, що постійний дипломатичний процес все ж таки триває, що усі його сторони не допускають можливості вирішення цього конфлікту військовим шляхом.

"Також немає масштабного розширення зони конфлікту, однак є багато запитань про типи озброєнь, які використовують на лінії розмежування. Якщо зважити ці факти, то підстав для занепокоєння все ж більше, ніж для спокою", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.