Ерлер: Україна могла використати загострення в Авдіївці для збереження санкцій

Вівторок, 11 квітня 2017, 15:39

Україна могла використати загострення в Авдіївці наприкінці січня, щоб показати, наскільки небезпечною залишається ситуація на Донбасі.

Про це заявив спеціальний представник уряду Німеччини в ОБСЄ Гернот Ерлер в інтерв’ю "Європейській правді".

"Спостерігачі СММ ОБСЄ стверджують, що спочатку був рух з боку українських військових у напрямку так званої "сірої зони", і лише згодом спостерігачі зафіксували посилення військової діяльності з боку сепаратистів. Отже, обидві сторони були причетними до цієї ескалації, яка відбулася з масовим переміщенням важкого озброєння до лінії розмежування", - сказав Ерлер.

Він припустив, що українська сторона, враховуючи тенденцію президента Трампа все-таки піти назустріч Путіну, могла використати загострення в Авдіївці, аби показати, наскільки небезпечною залишається ситуація в регіоні.

"Таким чином Україна могла б наочно продемонструвати, що санкції залишаються необхідним інструментом для вирішення конфлікту на Донбасі. Такий варіант є цілком імовірним, але все ж залишається у спекулятивній площині", - додав він.

Як відомо, ситуація в Авдіївці погіршилася 29 січня: бойовики обстрілювали не лише промзону з позиціями українських військових, але й житлові будинки у місті.

1 лютого почалися періоди "тиші", але до 5 лютого поновити електропостачання у прифронтовому місті не вдавалося. Станом на 4 лютого було пошкоджено чи зруйновано понад 150 будинків та будівель.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.