Прихильники Ердогана мають мінімальну перевагу перед референдумом - опитування

Середа, 12 квітня 2017, 14:28

Результати двох опитувань громадської думки у Туреччині засвідчили практично рівну кількість прихильників і противників посилення повноважень президента Реджепа Тайіпа Ердогана на референдумі 16 квітня.

Про це повідомляє Reuters.

Опитування соціологічного центру ANAR показало, що за зміни до Конституції на користь Ердогана готові проголосувати 52 відсотки виборців. В опитуванні взяли участь понад 4000 осіб в 26 провінціях.

Кількість виборців, які не визначилися щодо голосування, знизилася на 8 відсотків, зазначили автори опитування, додавши, що після розподілу цих голосів кількість прихильників змін зросла на 2 пункти в порівнянні з попереднім опитуванням на початку березня.

Результати опитування компанії Konsensus засвідчили, що діяльність кількість прихильників змін до Конституції складає 51,2%. Опитування проводилося 2-8 квітня серед 2000 осіб в 41 провінції.

Нагадаємо, у разі набуття чинності змін до конституції президент Туреччини зможе сам призначати міністрів та вищих державних чиновників, оголошувати надзвичайний стан та розпускати парламент.

Також він буде одночасно і очільником уряду, а посаду прем'єр-міністра скасують 2019 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.