У Франції журналісти та судді отримали погрози через справу Фійона

Середа, 12 квітня 2017, 15:02

Кілька французьких журналістів та троє слідчих суддів, які займаються справою кандидата у президенти Франсуа Фійона, отримали листи з погрозами всього лише за декілька тижнів до першого туру виборів президента країни.

Про це повідомляє Bloomberg.

Журналісти французького тижневика Le Canard Enchaine, чия інформація про фіктивне працевлаштування дружини Фійона на пост парламентського помічника спричинили кримінальне розслідування, інтернет-видання Mediapart та недільна газета Le Journal du Dimanche отримали погрози смерті протягом останніх шістьох днів.

За даними джерела, знайомого із ситуацією, фінансова прокуратура та троє слідчих суддів, які займаються справою Фійона, також стали мішенню залякувань.

"Таке залякування є неприйнятним у демократичній державі та відбувається в атмосфері, де вже є нездорові та небезпечні висловлювання на адресу журналістів з боку політиків", - заявив Крістоф Делор, генеральний секретар "Репортерів без кордонів" у заяві минулого тижня, коли були отримані перші погрози.

За даними "Репортерів без кордонів", у листах до журналістів з погрозами, які були відправлені з Марселя і підписані від імені групи "Epuration 2J", містилися кулі 22 калібру.

Спілка журналістів SNJ-CGT заявила, що погрози спрямовані на "затикання рота журналістам, щоб завадити їхній роботі та їхнім дослідження в контексті справи Фійона".

Повідомляється, що паризька прокуратура розслідує справу.

Нагадаємо, 14 березня, кандидату у президенти Франції від партії "Республіканці" Франсуа Фійону висунули офіційні звинувачення у розкраданні державних коштів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.