Обама давно мав завдати удару в Сирії через хімзброю - Трамп

Середа, 12 квітня 2017, 16:15

Президент США Дональд Трамп заявив, що адміністрація екс-президента США Барака Обами давно мала відповісти сирійському режиму на застосування хімічної зброї.

Про це Трамп заявив у своєму інтерв'ю для Fox News.

"Коли я побачив, як люди використовують жахливу, жахливу хімічну зброю, яку вони погодили не використовувати за часів адміністрації Обами, але вони порушили це.

Те, що зробив я, повинна була зробити адміністрація Обами, задовго до того, як я зробив це, і ви б мали набагато кращу (Сирію - Ред.)" - заявив Трамп.

"Хочу сказати вам, що коли я подивився на ці зображення, особливо коли ви бачите їх по телебаченню, то Путін підтримує людину, яка є диявольською особою. Я думаю, що це дуже погано для Росії та для людства, для цього світу, але коли ви кидаєте газ.. на групу людей, і ти бачиш цих дітей... , то це тварина зробила", - додав він.

Нагадаємо, американські есмінці USS Porter і USS Ross минулого тижня випустили 59 ракет по аеродрому сирійських урядових сил Шайрат у відповідь на хімічну атаку сил Башара Асада цього тижня.

Президент США Дональд Трамп заявив, що ракетний удар по авіабазі сирійської армії в провінції Хомс був проведений виходячи з "життєво важливих інтересів безпеки США".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: