МАУ впроваджує вимогу про надання пасажирами персональних даних

Середа, 12 квітня 2017, 16:36

Авіакомпанія "Міжнародні Авіалінії України" впроваджує обов'язкову вимогу про надання пасажирами персональних даних на етапі оформлення квитка.

Про це повідомляє сайт МАУ.

Дана норма передбачає внесення у бронювання паспортної та контактної інформації про пасажира та діє на всіх внутрішніх й міжнародних рейсах МАУ.

Зазначається, що  12 квітня набрав чинності закон "Про Державну програму авіаційної безпеки цивільної авіації".  У новій редакції враховані стандарти й директиви Міжнародної організації цивільної авіації (ІСАО), Європейського Союзу, Європейського агентства авіаційної безпеки, а також Європейської конференції цивільної авіації.

Перевізники, які виконують рейси до/з пунктів ЄС, зобов'язані надавати міграційним службам країн прильоту/вильоту попередню інформацію про пасажирів. Пакет даних включає ім'я пасажира, його паспортні та контактні дані, дати в'їзду/виїзду, номер квитка, місце його оформлення, спосіб оплати, номер місця та інформацію про багаж.

Персональні дані пасажирів використовуються виключно з метою посилення заходів авіаційної безпеки і попередження терористичної загрози та зберігаються протягом шести місяців з подальшою передачею на зберігання протягом 4,5 років.

Обмін інформацією про пасажирів здійснюється між членами ЄС та третіми країнами по надійних каналах з потужним захистом персональних даних.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.