США відправили до берегів КНДР авіаносець, крейсер, два есмінці і субмарину

Середа, 12 квітня 2017, 17:36

Ударна група Військово-морських сил США (Carl Vinson Strike Group) прямує в напрямку Японського моря і в найближчі 24 години прибуде до Корейського півострова.

Про це пише The Times.

Очолює групу атомний авіаносець USS Carl Vinson, якого супроводжують крейсер, два есмінці і атомний підводний човен класу "Лос-Анджелес". Всі мають на озброєнні ракети "Томагавк".

авіаносець USS Carl Vinson 

"Бойові кораблі, бойові літаки і ракети демонструють вогневу міць вартістю 14 мільярдів доларів, і мають донести попередження до Пхеньяну недалеко від 12-мильної зони територіальних обмежень", - йдеться у статті.

Авіаносець має щонайменше 12 палубних винищувачів F/A-18E/F Super Hornets, 36 палубних винищувачів-бомбардувальників F/A-18 Hornets, чотири літаки радіоелектронної боротьби EA-18G Growler і шість вертольотів Seahawk.

Два есмінці USS Wayne E Meyer та USS Michael Murphy мають на озброєнні ракети "Томагавк" для атаки наземних об’єктів і ракети Standard-2 для перехоплення ворожих балістичних ракет.

Третій військовий корабель – ракетний крейсер USS Lake Champlain також озброєний "Томагавками". Підводний човен, який супроводжує ударну групу, має 12 відсіків для стрільби "Томагавками".

Нагадаємо, Північна Корея 5 квітня провела випробування балістичної ракети біля свого східного узбережжя. Запуск відбувся напередодні зустрічі лідерів США і Китаю.

Раніше повідомлялося, що адміністрація президента США Дональда Трампа розглядає радикальні санкції, спрямовані на те, щоб "відрізати" Північну Корею від світової фінансової системи в рамках заходів боротьби з ядерною загрозою Пхеньяна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.