Тіллерсон: відносини США з РФ не покращаться без вирішення ситуації в Україні

Четвер, 13 квітня 2017, 08:28

Без повного виконання Мінських домовленостей, ситуація в Україні буде залишатися перешкодою на шляху до поліпшення відносин між США і Росією.

Про це заявив держсекретар США Рекс Тіллерсон за підсумками зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним та главою МЗС Росії Сергієм Лавровим.

"Щодо Мінських угод, то ми розглянули важливість цієї домовленості. Росія може досягти прогресу у реалізації деескалації насильства та зробити кроки, щоб вивести озброєних сепаратистів та важке озброєння, щоб спостерігачі ОБСЄ могли виконувати свою роль.

Поки не буде повного прогресу у рамках Мінських угод, ситуація в Україні буде залишатися перешкодою на шляху до поліпшення відносин між США і Росією", - заявив Тіллерсон.

Раніше Тіллерсон заявляв, що Сполучені Штати залишать в силі санкції проти Росії, поки Москва не виконає умови Мінських угод, а також поки не поверне окупований Кримський півострів.

Нагадаємо, що переговори між главою російського Мзс Сергію Лавровим і держсекретарем США Рексом Тиллерсоном в Москві тривали близько трьох годин і пройшли в "крижаний" атмосфері.

Після цього відбулася зустріч президент РФ Володимира Путіна з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.