Сирія заявила про удар коаліції по хімскладу ІДІЛ і отруєння сотень людей

Четвер, 13 квітня 2017, 13:44

Командування сирійської армії Башара Асада заявило про те, що літаки очолюваної США коаліції завдали удару по складах "Ісламської держави", де зберігалися отруйні речовини, в результаті чого загинули сотні людей.

Відповідну заяву розповсюдило сирійське державне інформагентство SANA.

Повідомляється, що авіаудар був здійснений в середу поблизу міста Дейр-ез-Зор. В результаті було знищено велику кількість терористів, в тому числі іноземних найманців.

"Однак після бомбардування над складом піднявся жовтий дим. Це свідчить про те, що там зберігалися запаси отруйних речовин", - йдеться у заяві.

Також повідомляється, що в результаті авіаудару спалахнула сильна пожежа і що наслідком удару стала "загибель сотень людей, в тому числі великої кількості мирних жителів, спричинена вдиханням токсичних випарів".

Заяву сирійського агентства розповсюдили також російські ЗМІ, але жодних підтверджень цієї інформації з інших джерел поки немає.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін заявив, що в Сирії готуються нові провокації, щоб звинуватити сирійську владу у використанні хімічної зброї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.