Генсек НАТО та президент США занепокоєні ситуацією в Україні

П'ятниця, 14 квітня 2017, 08:57

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що він разом з президентом США Дональдом Трампом занепокоєні ситуацією на сході України та анексією Криму.

Про це він заявив під час свого виступу в Університеті Джорджа Вашингтона у США.

"Ми (з президентом США - Ред.) обговорювали Україну, і ми занепокоєні ситуацією, особливо на сході України, та фактом, що Росія незаконно анексувала частину України - Крим.

Це вперше з часу завершення Другої світової війни, коли одна країна анексувала частину іншої країни у Європі за допомогою сили", - заявив Столтенберг.

За його словами, це серйозна ситуація для України, але це також підриває всю ідею щодо правил підтримки миру та стабільності у Європі.

"Тому НАТО та його союзники надають підтримку Україні. Ми допомагаємо їм модернізувати структури безпеки, Збройні Сили та інституції з оборони, навчаємо їх. Тому НАТО надають політичну та практичну підтримку Україні", - сказав він.

Нагадаємо, держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що без повного виконання Мінських домовленостей, ситуація в Україні буде залишатися перешкодою на шляху до поліпшення відносин між США і Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.