Втрати власника "Гіннеса" після Brexit можуть сягнути 1,3 млн євро щорічно

П'ятниця, 14 квітня 2017, 12:11

Всесвітньовідоме ірландське пиво "Гіннес" може стати однією з "жертв" Brexit внаслідок поновлення кордону між Ірландією та Північною Ірландією, що є частиною Великої Британії.

Про це пише американська агенція Bloomberg.

Втрати власника "Гіннеса", компанії Diageo Plc, можуть становити 1,3 млн євро на рік, якщо сухопутний кордон між ЄС, тобто Ірландією, та Північною Ірландією повернеться до традиційного "жорсткого" стану.

Річ у тім, що "Гіннес" виготовляють у Дубліні, після чого вантажівками везуть за 150 км до Белфаста, Північна Ірландія – там його розливають у тару і пакують. Після цього знову повертають до Ірландії, де кораблями відправляють на експорт.

За рік вантажівки з "Гіннесом" у резервуарах перетинають кордон між Ірландією та Північною Ірландією 13 тисяч разів. А якщо сюди додати ще один всесвітньовідомий продукт компанії – лікер Baileys, то цифра сягне 18 тисяч.

У компанії порахували, що якщо після поновлення прикордонного контролю час його перетину  кордону збільшиться для вантажівок на 30-60 хвилин, це здорожчить кожен рейс на 100 євро. Ну й річні втрати у підсумку перевищать мільйон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.