Ультранаціоналісти Болгарії вперше увійдуть до складу уряду

П'ятниця, 14 квітня 2017, 12:26

Болгарські ультранаціоналісти вперше готові увійти до складу уряду після того, як новий проросійський "патріотичний" Альянс погодився на коаліцію з партією екс-прем'єра Бойко Борисова, яка виграла парламентські вибори у березні.

Про це повідомляє Euractiv.

"Об'єднані патріоти", до яких входить і антисемітська партія "Атака", посіли третє місце на виборах. Вони підтримують антиімміграційні настрої, а також виступають проти мусульман, циган і геїв.

У разі створення альянсу разом з проєвропейською партією GERB, коаліція матиме більшість у парламенті, але з перевагою всього у два голоси.

"Якщо б ми не домовилися про формування урядової платформи з цими людьми, нам би довелося піти на нові вибори протягом декількох місяців і зрештою ми опинилися б в тій же ситуації", - сказав Борисов.

"Патріоти" перед виборами закликали до зняття санкцій ЄС з Росії. Однак, у своїй спільній програмі, коаліція заявила про те, що Болгарія продовжить курс на постійне членство в ЄС і НАТО, і на стримування міграції.

Сторони також зобов'язалися підвищити мінімальну зарплату в найбіднішій країні ЄС з нинішніх 460 левів (230 євро) до 650 левів протягом чотирьох років та підвищити пенсії.

Борисов має намір повернутися на посаду прем'єр-міністра, але переговори про розподіл міністерських портфелів розпочнуться 17 квітня. Борисов вже двічі обіймав посаду глави уряду - з 2009 по 2013 роки та з 2014 по 2017 рік.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.