Армія Асада отримала з РФ 10 модернізованих бомбардувальників Су-24 - ЗМІ

П'ятниця, 14 квітня 2017, 17:47

Збройні сили Сирії отримали від Росії десять модернізованих фронтових бомбардувальників Су-24М2.

Про це повідомляє сайт Arabian Aerospace.

Сирія загалом отримала 20 бомбардувальників Су-24 в 90-ті роки, а пізніше отримала два літаки-розвідники Су-24MK і Су-24МР. Літаки входять до складу 819-ї сирійської ескадрильї, яка розмішується на авіабазі міста Тіас в провінції Хомс.

Контракт на модернізацію бомбардувальників був підписаний в 2009 році. У договорі також прописана підготовка сирійських пілотів і обслуговуючого персоналу.

За даними видання, основні оновлення включають в себе нові системи управління озброєнням, які дозволяють застосування більш широкого спектру озброєнь, включаючи сучасні високоточні ракети, нові системи навігації та прицілювання і глобальну навігаційну супутникову систему (ГЛОНАСС).

Відзначається, що більше половини з 21 модернізованих літаків Су-24 повернулися в Сирію, хоча, за непідтвердженою інформацією, до 10 літаків не були повернуті через міжнародне ембарго проти Сирії.

Супутникові фотографії показали, що від п'яти до восьми літаків в сирійському камуфляжі знаходяться  на стоянці на аеродромі в російському Ржеві, де проводився ремонт і модернізація.

Невідомо, чи це літаки, які проходили модернізацію, або ж нова партія бомбардувальників, які мають доставити в Сирію.

Нагадаємо, що у листопаді 2015 року саме російський Су-24 був збитий турецьким винищувачем на сирійсько-турецькому кордоні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.