Президент Туреччини приїде до України з візитом у травні-червні - посол

Субота, 15 квітня 2017, 14:11

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган відвідає Україну через один-два місяці. Не виключено, що до цього часу буде завершено і роботу над Угодою про зону вільної торгівлі.

Про це заявив посол Турецької Республіки в Україні Йонет Джан Тезель в інтерв’ю Укрінформу.

"Президент Туреччини має намір відвідати Україну через місяць чи два. Це досить важко, але, можливо, переговори (по Угоді про зону вільної торгівлі, - ред.) будуть завершені до того часу. Обидві країни потребують цієї угоди й обидві країни від цього виграють", - сказав Тезель.

Посол зазначив, через події останніх трьох років обсяг торгівлі між Україною та Туреччиною знизився. На даному етапі цей показник становить близько $4 млрд, і керівництво держав ставить за мету його збільшення у 5 разів, у тому числі завдяки підписанню угоди про ЗВТ.

За його словами, візит президента Туреччини - це частина механізму співпраці, передбаченого діяльністю Стратегічної ради високого рівня.

"Щороку президенти відвідують країни один одного. Торік Петро Порошенко був у Туреччині. Два роки тому Реджеп Таїп Ердоган був тут. І тепер президент Туреччини знову приїде з кількома міністрами для обговорення численних питань", - сказав Тезель.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.