ЄС закликав Анкару шукати національний консенсус під час втілення результатів референдуму

Понеділок, 17 квітня 2017, 11:19

З огляду на незначну перевагу прихильників розширених повноважень президента Туреччини ЄС закликав турецьку владу до пошуку максимального консенсусу під час імплементації результатів референдуму.

Про це йдеться у заяві президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера, високого представника з питань зовнішньої політики та безпеки Федеріки Могеріні та євро комісара з питань політики сусідства і переговорів про розширення Йоганеса Гана.

"У зв'язку з незначною різницею голосів на референдумі і далекосяжними наслідками конституційних змін, ми закликаємо турецьку владу до пошуку найбільш широкого національного консенсусу  під час  їх імплементації" – йдеться у заяві.

"Конституційні зміни, а особливо їх практичне впровадження, будуть оцінюватися у світлі зобов'язань Туреччини як країни-кандидата на вступ до ЄС, а також члена Ради Європи", – наголосили в ЄС.

Нагадаємо, генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд після конституційного референдуму у країні закликав турецьку владу до зваженості у подальших діях і до збереження незалежності судів згідно з принципом верховенства права.

Як відомо, на референдум у Туреччині було винесене питання змін до конституції, за якими президент Реджеп Таїп Ердоган отримує всю повноту влади в країні.

За внесення до конституції поправок проголосували 51,41% виборців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.