Посол РФ у Сербії звинуватив Україну у постачанні Хорватії комплексу С-300

Вівторок, 18 квітня 2017, 09:33

Посол РФ у Сербії Олександр Чепурін назвав брехнею заяви пропоставки Росією в Хорватію комплексів С-300 напередодні операції "Буря" в 1995 році, натомість за його словами комплекс надійшов з України.

Про це він заявив агентству Tanjug, йдеться в повідомленні на сайті посольства РФ.

За словами посла, поширення такої інформації націлене на завдання шкоди Сербії, яка "зберігає і розвиває дружні відносини з нашою країною, на підрив довіри між нашими народами".

"Ще раз заявляю, що Росія ніколи не здійснювала і не здійснює поставок зброї в порушення міжнародних норм, в порушення ембарго на постачання озброєнь в країни колишньої Югославії, введеного РБ ООН" - заявив Чепурін.

Чепурін підкреслив, що історію про С-300 "вкидають" в пресу кожні п'ять-шість років, хоча, за його словами, добре відомо, що "дана злочинна операція розвивалася в трикутнику "країна призначення - посередник - Україна".

"Представники хорватської влади багато разів публічно повідомляли, що зброя надійшла з України. Що її неможливо використовувати, що вони обмануті. Пізніше частини даної системи вирушили в третю країну. Почитайте інтернет. Почитайте Вікілікс", - заявив посол.

У 1990-х Хорватія отримала з офіційно невідомого джерела частини комплексу ППО С-300. Пускові установки були продемонстровані на військовому параді незадовго до операції "Буря". Комплекс ніколи не використовувався і як неодноразово повідомлялося в хорватській пресі, виявився небоєздатним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.