Грузія назвала провокацією візит Лаврова до окупованої Абхазії

Вівторок, 18 квітня 2017, 11:56

Грузія назвала провокацією прибуття міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова в Абхазький регіон та незаконне відкриття в Сухумі нової будівлі дипломатичного представництва Росії.

Про це йдеться в заяві МЗС Грузії, повідомляє Apsny.ge.

"Прибуття міністра закордонних справ Росії в Абхазький регіон з порушенням державного кордону Грузії та незаконне відкриття в Сухумі нової будівлі дипломатичного представництва Росії грубо порушує принцип поваги суверенітету і територіальної цілісності Грузії в рамках міжнародного визнаних кордонів і інші фундаментальні норми міжнародного права", - йдеться в документі.

"Подібні дії є продовженням провокаційної політики Москви проти Грузії та ставлять метою узаконення насильницької зміни кордонів суверенної держави. Такими незаконними діями РФ безрезультатно намагається легітимізувати окупаційні режими", - відзначають в МЗС Грузії.

За даними видання, офіційний представник російського зовнішньополітичного відомства Марія Захарова повідомила, що глава МЗС РФ Сергій Лавров відвідає 18-19 квітня окуповану Абхазію з робочим візитом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.