Глава МВФ назвала умови участі у програмі фінансової підтримки Греції

Середа, 19 квітня 2017, 13:02

Міжнародний валютний фонд братиме участь у реалізації програми фінансової допомоги Греції тільки за умови, що борг країни є стійким і його буде реструктуризовано.

Про це заявила глава МВФ Крістін Лагард в інтерв’ю Die Welt.

МВФ поки що відмовляється брати участь у фінансовій програмі на загальну суму 86 млрд євро, якщо Греція не піде на подальші реформи і ЄС не запропонує конкретних кроків для полегшення тягаря заборгованості.

Лагард наполягає на тому, що грецька економіка може досягти первинного профіциту у розмірі 1,5% ВВП у довгостроковій перспективі, а не 3,5%, як вважають інститути ЄС.

"Якщо європейці вважають по-іншому, то ми повинні це враховувати. Але ми не можемо прийняти необґрунтовані прогнози або будувати на необґрунтованій основі макроекономічну політику", - сказала вона.

Кілька тижнів тому Греція та її європейські партнери досягли попередньої домовленості щодо додаткових заходів в рамках пенсійної та податкової реформ для виділення наступного траншу програми.

У липні Греція має виплатити близько 7 млрд євро в рамках погашення заборгованості.

Лагард підтвердила, що МВФ буде брати участь у програмі допомоги Греції у разі реалізації масштабних реформ.

"Ми наближаємося до цього (реформ) і наша команда повернеться до Греції, щоб вести переговори, щоб мати зобов'язуючу угоду між всіма сторонами", - підкреслила вона.

Глава МВФ додала,  що "реструктуризація боргу Греції буде необхідною".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.