План втручання у вибори в США розробив інститут, підконтрольний Путіну – ЗМІ

Четвер, 20 квітня 2017, 09:23

Аналітичний центр російського уряду, підконтрольний президенту Володимиру Путіну, розробив план втручання у президентські вибори в США в 2016 році.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на трьох діючих і чотирьох колишніх американських чиновників.

Вони описали два конфіденційних документи аналітичного центру, які подають дорожню карту того, що американські спецслужби пізніше назвали інтенсивними зусиллями Росії із втручання у вибори в США. Американська розвідка отримала документи, підготовлені в Москві на базі Російського інституту стратегічних досліджень, вже після виборів.

Reuters зазначає, що даний інститут очолюють відставні високопоставлені російські чиновники зовнішньої розвідки, призначені адміністрацією Путіна.

Перший із документів – це стратегія, розроблена в червні минулого року, яка циркулювала в найвищих урядових колах РФ. У ній Кремлю рекомендувалося запустити пропагандистську кампанію у соціальних медіа і підтримуваних державою російських ЗМІ з метою заохочення американських виборців обрати президента, який візьме м’якший підхід до стосунків з РФ.

У другому документі, підготовленому в жовтні, експерти виходили з імовірної перемоги кандидата від демократів Гілларі Клінтон і пропонували перейти від пропаганди на підтримку Трампа до вкидання інформації про фальсифікації на голосуванні, щоб завдати шкоди репутації Клінтон як ймовірного майбутнього президента США.

Джерела агентства відмовилися розповісти, як ці документи потрапили до американських розвідслужб. При цьому в Росії заперечують втручання в американські вибори.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.