Північна Корея пригрозила США "супермогутнім превентивним ударом"

Четвер, 20 квітня 2017, 11:32

Держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що США шукають шляхи тиску на Північну Корею з приводу її ядерної програми, в той час як північнокорейські державні ЗМІ попередили американців про "супермогутній превентивний удар" та рекомендують не зв'язуватися з ними.

Про це повідомляє Reuters.

Нагадаємо, ВМС США 8 квітня повідомили, що ударна група на чолі с авіаносцем USS Carl Vinson вирушила до Корейського півострова на тлі загострення ситуації навколо ядерних амбіцій Пхеньяна.

Згодом з'явилася інформація, що авіаносець США та інші військові кораблі не пливуть у бік Північної Кореї, як про це заявляв президент США Дональд Трамп, а прямують, як виявилося, у протилежному напрямку.

Тихоокеанське командування збройних сил США нещодавно повідомило, що скасувало візит кораблів до австралійського міста Перт, але група все ж має завершити планові навчання біля північно-західного узбережжя в Австралії після виходу.

Після цього в офіційній газеті керівної партії КНДР з'явилося попередження для США та їх союзників: "не варто зв'язуватися з нами".

"У разі запуску наш супермогутній превентивний удар повністю й відразу знищить не тільки сили американських окупантів-імперіалістів у Південній Кореї та в її околицях, але й материкову частину США та перетворить їх у попіл", - йдеться у заяві КНДР.

Як відомо, Північна Корея в неділю, 16 квітня, спробувала запустити ракету, однак пуск виявився невдалим.

Американські військові повідомили, що ракета вибухнула практично на старті. Її тип ще не відомий.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.