Сотні евакуйованих сирійців застрягли у транзитному пункті, де раніше від нападу загинули 120 осіб

Четвер, 20 квітня 2017, 17:16

Сотні сирійців, які були евакуйовані зі заблокованих міст, застрягли в четвер на транзитному пункті, де на вихідних внаслідок нападу смертника загинули понад 120 осіб.

Про це повідомляє AFP.

За даними Сирійського центру моніторингу прав людини, попередня затримка евакуації була результатом 11-годинної вимоги повстанців щодо звільнення ув'язнених, які утримуються урядом президента Сирії Башара Аль-Асада.

"Конвоїв не будуть рухатися, поки 750 ув'язнених, чоловіків і жінок, не будуть звільнені з в'язниць режиму та не прибудуть в райони, що контролюються повстанцями", - повідомляли раніше правозахисники.

Проте у четвер, кореспондент AFP повідомив. що бачив, як евакуйовані зібралися на транзитному пункті в оточенні озброєних повстанців, а діти гралися біля автобуса в очікуванні.

Раніше повідомлялося, що тисячі сирійців були евакуйовані із заблокованих міст в рамках угоди між сирійським урядом та представниками опозиції.

Нагадаємо, нещодавно біля колони автобусів з евакуйованими людьми в сирійському місті Алеппо стався вибух. Терорист-смертник підірвав замінований автомобіль поряд з колоною автобусів.

Внаслідок вибуху загинули десятки осіб, у тому числі близько 70 дітей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.