Армія Асада веде наступ вздовж основного шосе в провінції Хама

Четвер, 20 квітня 2017, 19:01

Сирійська армія увійшла в місто Тайбет Аль-Імам в провінції Хама, розширюючи свою територію вздовж стратегічного Західного шосе між Дамаском і Алеппо.

Про це повідомляє Reuters.

Урядові сирійські війська наступають за підтримки важких російських повітряних ударів на захід від шосе. Цей регіон протягом шести років конфлікту контролювався повстанцями.

Мішенями для десятків повітряних ударів також стали довколишні міста Хальфая і Латамнех, які повстанці захопили лише минулого місяця.

Спостерігачі повідомили, що сирійська армія вже захопила місто Тайбет Аль-Імам після проведеного у четвер вранці штурму.

Повстанці підтвердили, що урядові сили захопили західні окраїни міста і повідомили, що вони відступають із кількох районів міста, щоб скоротити втрати від важких повітряних бомбардувань.

Державні сирійські ЗМІ, цитуючи джерела в армії, повідомляють, що армія досягла значних успіхів у своїй кампанії із захоплення міста, але не повідомляють подробиць.

Минулого тижня повідомлялося, що військові літаки сирійського уряду скинули бочкові бомби на підконтрольні повстанцям райони у провінції Хама - на міста Тайбет аль-Імам і Соран.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.