Уряд Латвії відмовився від пропозиції участі в будівництві "Північного потоку-2"

П'ятниця, 21 квітня 2017, 12:53

Уряд Латвії під час закритої частини засідання вирішив не підтримувати участь Вентспілського порту в будівництві газопроводу "Північний потік - 2".

Про це повідомляє портал Delfi.

Уряд Латвії вирішив, що не слід підтримувати будь-які заходи на території Латвії, якщо вони пов'язані з "Північним потоком - 2" і підтримують реалізацію цього проекту. Таке рішення було прийнято на підставі доповідей, розроблених Міністерством оборони та Міністерством охорони навколишнього середовища та регіонального розвитку, а також з урахуванням рекомендацій від представників служб держбезпеки.

Уряд доручив міністерствам фінансів, сполучення, регіонального розвитку та фінансів забезпечити, щоб представники Кабінету міністрів в правлінні Вентспілського вільного порту голосували проти будь-якої участі порту в реалізації проекту "Північний потік - 2".

Раніше мер Вентспілса і голова правління Вентспілського порту Айвар Лембергс повідомив, що Вентспілський вільний порт і його термінали Noord Natie Ventspils Terminals і Eurohome Latvija отримали пропозицію брати участь у будівництві газопроводу "Північний потік - 2".

Вони можуть забезпечити зберігання та постачання труб, необхідних для будівництва ділянки газопроводу. Згідно з розрахунками управління Вентспілського порту, доходи латвійської економіки від участі в "Північному потоці - 2" могли б скласти 25 млн євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.