Прем'єр Франції розкритикував Фійона і Ле Пен через їхні заяви після теракту

П'ятниця, 21 квітня 2017, 16:44

Кандидати в президенти Франції Франсуа Фійон і Марін Ле Пен використовують у політичних цілях дискусію про боротьбу проти тероризму після вчорашнього теракту в Парижі.

Про це заявив прем'єр-міністр Франції Бернар Казнєв, повідомляє Le Figaro.

Казнєв заявив, що кандидати в президенти "безсоромно експлуатують страх і емоції з політичною метою".

"Марін Ле Пен абсолютно безсоромно намагається використовувати в політичних цілях трагедії, що відбуваються, страх і переживання французів. Вона, кажучи про нібито відсутність контролю на кордонах Франції, оминає той факт, що насправді 105 млн осіб були проконтрольовані після введення режиму вибіркового контролю і 80 тисячам було відмовлено у в'їзді", - сказав він.

Казнєв додав, що Фійон "виступає за створення 10 тисяч поліцейських дільниць. Та хіба можна вірити такому кандидату, який насправді будучи прем'єр-міністром скоротив в силах внутрішньої безпеки 13 тисяч осіб?", - сказав він.

Нагадаємо, у Парижі на Єлисейських полях у четвер ввечері сталася стрілянина, внаслідок якої було вбито поліцейського і поранено двох його колег. Нападника було вбито.

"Ісламська держава" після нападу заявила, що напад вчинив Абу Юссеф аль-Бельгікі ("Бельгієць").

За даними поліції, напад скоїв 39-річний Карім Шеурфі. В його автомобілі знайшли рушниці, Коран і записку с текстом на підтримку терористичного угруповання "Ісламська держава".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.