Латвійська армія хоче збільшити запас за рахунок добровольців

Неділя, 23 квітня 2017, 11:48

25 квітня уряд Латвії розгляне поправки до закону про військову службу, згідно з яким кожен громадянин Латвії, який не бажає вступати в Земессардзе (добровільна збройна організація, що є частиною збройних сил), зможе пройти курс військової підготовки та стати солдатом запасу.

Про це повідомляє портал Delfi.

Запас Національних збройних сил Латвії (НЗС) формується із солдат запасу – громадян Латвії, які залишили професійну службу чи службу в Земессардзе і несуть службу в запасі НЗС. В даний час в запасі НЗС числиться 7000 солдатів. Міністерство оборони до 2018 року поставило завдання навчити 3000 солдатів запасу.

Для того, щоб збільшити кількість солдатів запасу, необхідно надати громадянам Латвії можливість проходити навчання і поступати на службу в запас НЗС на добровільних засадах, зазначає Міністерство оборони.

Поправки передбачають, що громадянин Латвії, який досяг 18 років, але не досяг віку виходу в запас, у зручний для себе час, наприклад, під час відпустки, зможе подати заявку на службу в запасі НЗС і пройти курс навчання. Після успішного закінчення цього курсу він буде зарахований в запас НЗС в статусі солдата запасу за відповідною посадою.

Поправки до закону ще повинен затвердити Сейм.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.