Санкції проти РФ мають бути довгостроковими – посол ЄС

Понеділок, 24 квітня 2017, 12:57

Санкції ЄС проти Росії мають бути довгостроковими, щоб зменшити військову агресію Москви.

Про це заявив голова представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі на засіданні міжнародного круглого столу в Києві, передає УНІАН.

"Я вважаю, що нам слід керуватися основними цінностями і ввести довгострокові санкції проти цієї країни (Росії) для того, щоб зменшити військову агресію Росії", - заявив він.

 "Незважаючи на експансію та агресію Росії протягом останніх трьох років, нам все ж вдалося зберегти нашу цілісність в Євросоюзі. Нам вдалося бути об’єднаними. Звичайно, санкції вплинули на Росію, і всі країни-члени ЄС довели, що будуть діяти спільно для того, щоб реагувати на зовнішні загрози і керуватися принципами спільного підходу до проблеми", - сказав Мінгареллі.

У той же час, на думку посла ЄС, Євросоюз має вести діалог з РФ і застосовувати дипломатичні канали для того, щоб приходити до спільних рішень.

"Росія сьогодні є основним стратегічним викликом для всіх нас, вона є загрозою в Чорноморському регіоні", - додав Мінгареллі.

За його словами, анексія Криму стала основним засобом, який допоміг РФ посилити свою військову присутність у Чорноморському регіоні, і це для є для Євросоюзу серйозним приводом для стурбованості.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.