В ПАРЄ офіційно вимагають відставки Аграмунта через поїздку з росіянами

Понеділок, 24 квітня 2017, 13:07

Депутати Парламентської асамблеї Ради Європи офіційно оприлюднили вимогу про відставку президента ПАРЄ Педро Аграмунта

Про це повідомляє зі Страсбурга кореспондент "Європейської правди".

"Серйозні помилки вимагають серйозної відповіді. Ми закликаємо вас подати у відставку", - заявив представник групи соціалістів Мішель Ніколетті.

Німець Аксель Фішер, глава групи ЄНП, до якої належить Аграмунт, приєднався до претензій та заявив про недовіру Аграмунту. "Якби мій син приніс такі вибачення, я би його не вибачив", - додав нідерландський депутат Пітер Омциг (ЄНП).

Варто наголосити, що в ПАРЄ немає передбаченої процедури імпічменту та відставки президента. Педро Аграмунт, користуючись цим, кілька разів спробував продовжити засідання. Однак депутати заблокували дискусію і один за одним виступали з вимогою, щоби Аграмунт негайно припинив виконувати повноваження.

Після цього президент ПАРЄ оголосив перерву в засіданні. "Європейська правда"  слідкує за розвитком подій у Страсбурзі.

ОНОВЛЕНО: згодом засідання продовжилося, Аграмунт тимасово відмовився від головування.

Раніше повідомлялося, що президент Парламентської асамблеї Ради Європи, відкриваючи весняну сесію ПАРЄ, зробив офіційну заяву щодо своєї поїздки до Сирії.

Педро Аграмунт заявив, що під час поїздки до Сирії разом з російськими депутатами він не представляв асамблею, а лише себе як іспанського депутата.

Нагадаємо, наприкінці березня до Сирії прибула делегація депутатів ПАРЄ та Держдуми Росії на чолі з головою Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунтом, попри те, що Аграмунт не був уповноважений асамблеєю чи її органами на здійснення такого візиту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.