Ле Пен звинуватила Макрона у слабкості щодо боротьби з тероризмом

Понеділок, 24 квітня 2017, 14:32

Кандидат у президенти Франції Марін Ле Пен звинуватила свого суперника в боротьбі за президентське крісло Еммануеля Макрона у слабкості, коли йдеться про питання боротьби з ісламським тероризмом.

Про це вона заявила своїм прибічникам в місті Рувруа, повідомляє Europe1.

Ле Пен заявила, що не розчарована результатами першого туру виборів і сказала, що її команда "сповнена надії" на другий тур.

При цьому вона скористалася нагодою атакувати свого суперника Еммануеля Макрона, звинувативши його у слабкості щодо боротьби з тероризмом.

"Я вирішила розпочати кампанію до другого туру з розмов з французами і привернути їх увагу до найважливішого на сьогодні питання ісламського тероризму, у якому пан Макрон виглядає слабким" - заявила лідерка ультраправих.

Зокрема, вона розкритикувала суперника за заяву після стрілянини на Єлисейських полях за три дні до виборів – тоді Макрон заявив, що не вигадуватиме програму боротьби з тероризмом за одну ніч. Ле Пен з цього зробила висновок, що у Макрона немає програми боротьби з тероризмом.

Варто зазначити, що згідно з опитуваннями соціологів перед першим туром виборів, питання боротьби з тероризмом не були серед пріоритетних для французьких виборців.

Нагадаємо, лідер руху "Вперед!" Еммануель Макрон виграв перший тур виборів президента Франції, набравши 23,75% голосів виборців.

Друге місце посіла лідер ультраправого "Національного фронту" Марін Ле Пен, яка отримала 21,53% голосів. Разом с Макроном вона виходить до другого туру, який відбудеться 7 травня.

Результати соціологічних опитувань прогнозують Макрону впевнену перемогу у другом турі. Він може набрати понад 60% голосів виборців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.