Єврокомісар: вибори президента у Франції - це референдум про Європу

Понеділок, 24 квітня 2017, 16:32

Президентські вибори у Франції пропонують чіткий вибір між двома кардинально протилежними поглядами на Францію і Європу.

Про це заявив єврокомісар з економічних та фінансових питань П'єр Московісі, повідомляє Euractiv.

Московісі, який є французьким громадянином, заявив, що голосуватиме у другому турі за Еммануеля Макрона, який виграв перший тур.

Це досить незвична заяви для вищих посадових осіб ЄС, які зазвичай не коментують проміжні результати виборів "Він матиме мій голос. Я буду голосувати за Еммануеля Макрона, для Європи і проти "Національного фронту", - сказав Московісі.

За його словами, у другому турі будуть протистояти "два бачення Франції і Європи" – бачення толерантності і відкритості проти замкнутості і жорстокості, пронизаних ксенофобією.

"Ці вибори будуть референдумом про Європу", - підкреслив він.

Раніше Московісі заявляв, що обрання Марін Ле Пен президентом Франції і вихід з ЄС завдасть смертельного удару по європейському проекту.

Нагадаємо, лідер руху "Вперед!" Еммануель Макрон виграв перший тур виборів президента Франції, набравши 23,75% голосів виборців.

Друге місце посіла лідер ультраправого "Національного фронту" Марін Ле Пен, яка отримала 21,53% голосів. Разом с Макроном вона виходить до другого туру, який відбудеться 7 травня.

Результати соціологічних опитувань прогнозують Макрону впевнену перемогу у другом турі. Він може набрати понад 60% голосів виборців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.