Рада ЄС схвалила посилення контролю за придбанням і зберіганням вогнепальної зброї

Вівторок, 25 квітня 2017, 15:18

Рада ЄС схвалила оновлену директиву щодо посилення контролю за придбанням і зберіганням вогнепальної зброї.

Про це ідеться у прес-релізі Ради ЄС. 

"Нова директива передбачає більш строгий контроль за придбанням та зберіганням вогнепальної зброї, щоб легальними каналами та регулятивними механізмами не зловживали злочинні групи чи терористи", - заявив Кармело Абела, глава МВС Мальти, що головує у Раді ЄС.

Він додав, що директива є важливим кроком вперед, оскільки врівноважує інтереси безпеки з необхідністю дотримання законної діяльності.

Документ значно посилює правила легального придбання і обліку бойової автоматичної зброї (категорія А), таку зброю буде заборонено продавати приватним особам.

Країнам ЄС доведеться застосувати більш жорсткі заходи нагляду над пневматичною зброєю, яка може бути легко перероблена для стрільби бойовими патронами.

Також директива зобов'язує маркувати не тільки кожну одиницю вогнепальної зброї, але і її ключові компоненти, щоб поліпшити можливості відстеження походження зброї.

Далі Рада ЄС та Європейський парламент повинні підписати прийняту директиву. Підписаний текст буде опубліковано в Офіційному журналі ЄС і він вступить в силу через 20 днів.

Пропозиція про внесення змін до директиви була представлена Єврокомісією 18 листопада 2015 року на тлі серії терористичних атак у Європі.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.