США можуть заборонити ноутбуки на авіарейсах з Британії – ЗМІ

Вівторок, 25 квітня 2017, 17:07

США розглядають можливість заборони на провезення електроніки, зокрема, ноутбуків у ручній поклажі на пасажирських авіарейсах з аеропортів Великої Британії.

Про це повідомляє The Guardian.

Пропонована заборона подібна до вже запроваджених заходів, які діють щодо авіарейсів з низки країн Близького Сходу, під час яких в ручній поклажі заборонені прилади, більші за смартфон.

Наразі невідомо, чи США справді поширять заборону на Європу і в тому числі Британію, однак такий варіант принаймні розглядається.

Причини розширення переліку країн, на рейсах з яких не дозволено брати у ручну поклажу гаджети, наразі не повідомляються.

Нагадаємо, у березні уряд США ввів заборону для пасажирів рейсів з восьми країн Близького Сходу та Африки, а також Туреччини, брати в ручну поклажу ноутбуки, айпади, камери та більшість іншої електронної техніки. Аналогічну заборону на електроніку на рейсах  з Туреччини, Лівану, Йорданії, Єгипту, Тунісу та Саудівської Аравії ввела і Британія.

За неофіційною інформацією, заборона на техніку у ручній поклажі, можливо, пов'язана з небезпекою діяльності "Аль-Каїди" на Аравійському півострові.

Терористи намагаються створювати бомби, які містять мало або взагалі не містять металу для того, щоб атакувати комерційні літаки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.