У Європарламенті закликали припинити переговори про членство Туреччини в ЄС

Середа, 26 квітня 2017, 14:44

Доповідач Європарламенту з турецького питання Каті Пірі закликала ЄС негайно припинити переговори щодо членства Туреччини у блоці.

Про це вона заявила перед початком дебатів щодо відносин з Туреччиною у комітеті ЄП із закордонних справ, повідомляє Daily Sabah.

"Туреччина не може приєднатися до ЄС з такою конституцією", - сказала нідерландський євродепутат, наголосивши на тому, що проголосовані на референдумі поправки до основного закону суперечать Копенгагенським критеріям.

За її словами, після завершення переговорів ЄС має припинити фінансування у розмірі 600 млн євро, що виділяється на етапі переговорів і є коштами європейських платників податків.

При цьому Пірі вважає неправильним позбавляти турецький народ перспективи членства в ЄС.

"Туреччина має лишитися у статусі країни-кандидата, але ми проводимо переговори з урядом. В останні два роки стало зрозуміло, що цей уряд не хоче відповідати критеріям", - зазначила вона.

Євродепутат очікує, що 28 квітня глави МЗС країн ЄС попросять у Єврокомісії дати формальну оцінку виконання Туреччиною критеріїв членства. Грунтуючись на цій оцінці, лідери ЄС у червні зможуть приймати подальші рішення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.