США не планують забороняти ноутбуки на авіарейсах з Британії

Середа, 26 квітня 2017, 15:13

США не планують розширювати заборону щодо ноутбуків у ручній поклажі на пасажирських авіарейсах з аеропортів Великої Британії.

Про це повідомляє Bloomberg.

Агентство США з авіаційної безпеки заявило, що не ведеться підготовка щодо розширення заборони на електронні пристрої у ручній поклажі на авіарейсах, які прямують до США з аеропортів Британії чи інших держав.

"Немає жодних змін щодо заборони електроніки", - сказав представник американської адміністрації з транспортної безпеки Майкл Інгленд.

"Однак, ми постійно оцінюємо вказівки щодо безпеки від розвідслужб та вносимо зміни, коли це необхідно, щоб тримати тих, хто подорожує, у безпеці", - додав він.

Напередодні британські ЗМІ повідомили, що США розглядають можливість заборони на провезення електроніки, зокрема, ноутбуків у ручній поклажі на пасажирських авіарейсах з аеропортів Великої Британії.

Нагадаємо, у березні уряд США ввів заборону для пасажирів рейсів з восьми країн Близького Сходу та Африки, а також Туреччини, брати в ручну поклажу ноутбуки, айпади, камери та більшість іншої електронної техніки. Аналогічну заборону на електроніку на рейсах  з Туреччини, Лівану, Йорданії, Єгипту, Тунісу та Саудівської Аравії ввела і Британія.

За неофіційною інформацією, заборона на техніку у ручній поклажі, можливо, пов'язана з небезпекою діяльності "Аль-Каїди" на Аравійському півострові.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.