Brexit: більшість британців проти односторонніх гарантій прав громадян ЄС

Середа, 26 квітня 2017, 16:15

Більше половини жителів Великої Британії виступають проти односторонньої гарантії прав громадян Євросоюзу, які проживають на британській території, після виходу країни зі складу ЄС.

Про це свідчать результати опитування Sky Data, повідомляє Euractiv.

55% британців не підтримають односторонніх гарантій для громадян ЄС після Brexit. Тільки 29% респондентів заявили, що вони готові підтримати односторонні гарантії.

Питання про права громадян ЄС є одним з ключових у переговорах про Brexit. Тереза Мей планує вивести країну з єдиного ринку і митного союзу і покласти кінець вільному руху.

Вона відмовилася запропонувати будь-які гарантії 3 мільйонам громадян ЄС, які вже живуть у Британії, побоюючись, що це може підірвати її позиції на переговорах.

ЄС має намір наполягати на взаємній домовленості, щоб гарантувати права своїх громадян у Британії, а також мільйонів британських громадян, які проживають в інших країнах ЄС.

Те ж опитування показало невдоволення підходом британського уряду до Brexit. Чверть респондентів вважають, що уряд добре готується до переговорів, в той час як 42% незадоволені тим, як йдуть справи.

Молодь незадоволена найбільше: тільки 10% населення у віці до 34 років задоволені тим, як уряд працює над переговорами, порівняно з 59%, які незадоволені.

Нагадаємо, 29 березня президент Європейської ради Дональд Туск отримав від повіреного у справах Британії листа про формальний початок процедури Brexit.

Таким чином, офіційна процедура виходу Британії зі складу ЄС розпочалася.

Європейський Союз планував почати предметні переговори про вихід Великої Британії з ЄС з 22 травня, але тепер цей термін перенесений через оголошення дострокових виборів у Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: