Меркель закликає Туреччину відреагувати на доповідь про порушення на референдумі

Четвер, 27 квітня 2017, 12:20

Канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала Туреччину відповісти на питання, поставлені європейським спостерігачам щодо порушень на референдумі, де вирішувалося питання розширення повноважень президента країни Таїпа Ердогана.

Про це повідомляє Reuters.

"Турецький уряд має оцінити себе на основі цієї доповіді та дати відповідь на питання, поставлені в ній", - сказала Меркель.

"Ми будемо дуже уважно стежити за тим, як Туреччина розпорядиться даними звіту щодо можливих порушень", - додала Меркель.

Виступаючи в парламенті, Меркель заявила, що референдум позначився на відносинах Туреччини з Європейським Союзом та Німеччиною.

Нагадаємо, у звіті спостерігачів ОБСЄ та Ради Європи йдеться, що референдум про внесення змін до конституції у Туреччині не відповідав демократичним стандартам, які унормовують Рада Європи та ОБСЄ.

Повідомлялося також, що до 2,5 млн голосів могли бути підтасовані на референдумі в Туреччині, який завершився тим, що 51,41% виборців проголосували за внесення до конституції поправок щодо збільшення повноважень президента. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.