Учасник делегації Аграмунта до Сирії розповів, хто був організатором поїздки

Четвер, 27 квітня 2017, 20:18

Іспанський депутат Жорді Шуклу, який їздив разом із президентом ПАРЄ Педро Аграмунтом до Сирії, розповів, що поїхав до Сирії на запрошення від сирійського парламенту та на той час не розумів, якою мірою до поїздки залучені росіяни.

Про це він заявив в інтерв'ю "Європейській правді".

Зазначимо, що Шуклу є доповідачем ПАРЄ щодо України та лідером групи лібералів (АЛДЕ) в асамблеї.

"Педро не запрошував мене, як і я – його. Ми обидва мали запрошення. До речі, за два тижні до цього члени Європарламенту також їздили до Сирії, і я сприймав це як загальну міжпарламентську ініціативу", - сказав він.

"Ні я не стояв за запрошенням Аграмунта, ані він – за моїм. І на той момент ми не розуміли, якою мірою до цієї поїздки залучені росіяни", - додав Шуклу.

Він також відкинув всі чутки про те, що росіяни заплатили за візит до Сирії.

"І за візит до Сирії я не отримав нічого", - сказав він.

Нагадаємо, наприкінці березня до Сирії прибула делегація депутатів ПАРЄ та Держдуми Росії на чолі з головою Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунтом, попри те, що Аграмунт не був уповноважений асамблеєю чи її органами на здійснення такого візиту.

Після цього у ПАРЄ почали офіційно вимагати відставки Аграмунта. 

Після гострих дискусій та тиску на Аграмунта з боку депутатів ПАРЄ, зокрема, української делегації, Аграмунт погодився залишити посаду.

Детальніше читайте в інтерв'ю на сайті "Європейської правди": "Депутат, що їздив до Сирії з Аграмунтом: Росіяни маніпулювали мною під час цього візиту"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.