В Туреччині оголосили офіційні результати референдуму

П'ятниця, 28 квітня 2017, 09:47

Вища виборча комісія Туреччини затвердила офіційні результати референдуму, на якому громадяни проголосували за суттєве розширення повноважень президента Реджепа Таїпа Ердогана.

Про це повідомляє державна турецька агенція Anadolu.

Згідно з офіційними даними, за внесення поправок до конституції віддали голоси  51,41% виборців (25 мільйонів 157 тисяч), проти висловилися 48,59% громадян (23 мільйони 779 тисяч).

Із понад 55 мільйонів зареєстрованих виборців участь у голосуванні взяли 48 мільйонів 374 тисячі. Явка склала 87,45%. За кордоном проголосували 2 мільйони 972 тисячі громадян Туреччини (явка - 44,6%). 

Як відомо, на референдум у Туреччині, який відбувся 16 квітня, було винесене питання змін до конституції, за якими президент Реджеп Таїп Ердоган отримує всю повноту влади в країні.

Турецька опозиція вимагала скасувати результати референдуму через масові порушення, але Верховний суд Туреччини відмовився розглядати їхній позов.

У звіті спостерігачів ОБСЄ та Ради Європи йдеться, що референдум у Туреччині не відповідав демократичним стандартам, які унормовують Рада Європи та ОБСЄ. Зокрема, понад 2,5 мільйона голосів були підтасовані

У Європарламенті через проведений референдум закликали припинити переговори про членство Туреччини в ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.