Глава МЗС Люксембургу: демократична Туреччина – це в минулому

П'ятниця, 28 квітня 2017, 10:55

Європейському союзу доведеться мати справу із зовсім іншою Туреччиною після референдуму, який дозволив розширити повноваження президента Реджеп Таїпа Ердогана.

Про це заявив глава МЗС Люксембургу Жан Ассельборн перед початком неформальної зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС на Мальті.

"Колишня традиційна демократична Туреччина – це в минулому. Тепер після референдуму нам доведеться мати справу з іншою Туреччиною. І це стосуватиметься перспектив подальших переговорів щодо турецького членства в ЄС", - сказав Ассельборн.

Міністр додав, що поки що не йдеться про повне припинення переговорів щодо членства Туреччини в ЄС.

Як відомо, на референдум у Туреччині, який відбувся 16 квітня, було винесене питання змін до конституції, за якими президент Реджеп Таїп Ердоган отримує всю повноту влади в країні.

Турецька опозиція вимагала скасувати результати референдуму через масові порушення, але Верховний суд Туреччини відмовився розглядати їхній позов.

У звіті спостерігачів ОБСЄ та Ради Європи йдеться, що референдум у Туреччині не відповідав демократичним стандартам, які унормовують Рада Європи та ОБСЄ. Зокрема, понад 2,5 мільйона голосів були підтасовані

У Європарламенті через проведений референдум закликали припинити переговори про членство Туреччини в ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.