Авіакомпанії ФРН скасовують правила безпеки, введені після катастрофи Germanwings

Субота, 29 квітня 2017, 10:28

Німецькі авіакомпанії скасовують правила безпеки, які вимагають обов’язкової присутності двох осіб у кабіні протягом всього польоту.

Про це повідомляє ВВС.

Правила були запроваджені у 2015 році після катастрофи літака авіакомпанія Germanwings. Розслідування з’ясувало, що другий пілот Андреас Любіц навмисно розбив літак після того, як капітан вийшов з кабіни.

Тепер авіакомпанії кажуть, що присутність двох людей у кабіні не дає жодного додаткового захисту. Німецька асоціація авіакомпаній (BDL) оголосила, що зміни набудуть чинності з 1 червня. Авіакомпанії поновлять початкові процедури безпеки.

BDL заявила, що авіакомпанії, які входять до її складу, прийшли до висновку, що правило присутності двох осіб не дає жодних переваг в плані безпеки, і навіть може бути небезпечним.

Асоціація заявила, що зміни спричинили "більш часте і передбачуване" відкриття дверей кабіни і збільшили кількість людей, що мають доступ до кабіни.

Також повідомляється, що ризик інциденту, подіного до катастрофи Germanwings, вкрай низький, а ризик кримінальної чи терористичної діяльності значно вищий.

Серед компаній, які скасовують вимогу, найбільша німецька авіакомпанія Lufthansa, і Eurowings, яка об’єдналася з Germanwings в 2015 році.

Про скасування правил також заявила швейцарська авіакомпанія Swiss.

Однак інші авіакомпанії в Європі заявили, що будуть і надалі дотримуватися правила двох осіб в кабіні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.