Переговори про нові відносини ЄС та Британії мають початися якнайшвидше - Рютте

Субота, 29 квітня 2017, 14:13

Євросоюз та Велика Британія повинні швидко досягти прогресу щодо початкових питань на переговорах про Brexit і швидко почати говорити про нові торговельні і політичні відносини.

Про це заявив голландський прем'єр-міністр Марк Рютте перед початком спеціального саміту ЄС щодо Brexit, повідомляє Reuters.

"Якщо ви просуваєте обговорення цих питань, кажучи, що тепер у нас є довіра, то потрібно швидко поговорити про майбутні відносини - з точки зору комерції, а також політики", - сказав Рютте.

Рютте заявив, що обидві сторони спочатку мають дійти згоди щодо кордону з Ірландією, законопроекту про вихід і прав громадян ЄС та Британії, які живуть за кордоном.

"Спочатку має бути достатнього прогресу щодо таких питань, як кордони, права людей, але тоді зрозуміло настає момент, і він не може зайняти занадто багато часу, і можна говорити про майбутні стосунки", - сказав він.

Нагадаємо, 29 березня президент Європейської ради Дональд Туск отримав від повіреного у справах Британії листа про формальний початок процедури Brexit.

Таким чином, офіційна процедура виходу Британії зі складу ЄС розпочалася.

Євросоюз планував почати предметні переговори про вихід Великої Британії з ЄС з 22 травня, але тепер цей термін перенесений через оголошення дострокових виборів у Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.