У Будапешті тисячі людей вийшли на підтримку заснованого Соросом університету

фото
Понеділок, 3 квітня 2017, 08:37

У Будапешті в неділю тисячі людей вийшли на вулиці на підтримку Центральноєвропейського університету (CEU), заснованого мільярдером Джорджом Соросом, якому загрожує закриття.

Про це повідомляє 444.hu.

Тисячі співробітників CEU, студенти і випускники, вийшли до будівлі університету, надівши значки з написами "#IstandwithCEU" і скандуючи гасла, такі як "Чого ми хочемо? Академічної свободи!".

 

Влада Угорщини просуває законопроект, спрямований проти фінансованих з-за кордону навчальних закладів. Центральноєвропейський університет вважає, що такі дії спрямовані на закриття навчального закладу.

 

Законопроект передбачає, що вузам з неєвропейських країн забороняється вручення угорських дипломів без угоди між національними урядами.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який раніше пообіцяв викорінити "неліберальну демократію" в країні, продовжує кампанію з приглушення голосів опозиції.

Свою стурбованість щодо намірів Угорщини щодо Центральноєвропейського університету висловив повірений у справах США Девід Костеланчік. За його словами, США проти будь-яких заходів, які можуть похитнути незалежність університету.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.