У Кремлі заяви Литви про ризики нападу РФ назвали "проявом істеричної русофобії"

Понеділок, 3 квітня 2017, 14:08

У Кремлі назвали "проявом істеричної русофобії" заяви Литви про те, що Росія здатна протягом 24-48 годин почати бойові дії проти країн Балтії.

Про це сказав прес-секретар російського президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков, передає ТАСС.

"Якщо ця інформація відповідає дійсності, підкреслюю, то це, напевно, ще один яскраво виражений прояв русофобії, який нав'язується як в самих країнах, так і ззовні в державах Прибалтики. Йде тотальна русофобія, істерична русофобія", - сказав він.

На думку Пєскова, така риторика навряд чи відповідає інтересам народів цих країн, тим більше не відповідає інтересам російськомовного населення, яке проживає в цих державах.

"У Москві завжди виступали за підтримання добрих відносин з Прибалтійськими країнами, і ми завжди шкодуємо, коли бачимо такі русофобські прояви, - сказав прес-секретар Путіна. - Напевно, потрібен час політична воля, щоб знизити цю пропагандистську антиросійську напруженість і дати можливість народам цих країн отримувати об'єктивну інформацію".

Нагадаємо, звіті Державного департаменту безпеки Литви і департаменту військової розвідки Міноборони йдеться про те, що Росія продовжує нарощувати військові сили на кордоні з країнами Балтії і на сьогоднішній день здатна протягом 24-48 годин почати бойові дії проти них.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.