У Молдові затримали віце-президента ключового комерційного банку

Понеділок, 3 квітня 2017, 17:11

Антикорупційна прокуратура Молдови затримала віце-президента одного з найбільших банків країни Moldova Agroindbank Олега Паінгу.

Про це пише NewsMaker.

Факт затримання виданню підтвердили в Національному центрі з боротьби з корупцією. Як пояснила прес-секретар центру Анжела Старінські, приводом для затримання стала та кримінальна справа, за якою проходить обвинуваченим екс-глава Нацбанку і колишній президент Moldindconbank Леонід Талмач.

Останнього, нагадує видання, звинувачують у шахрайстві в особливо великих розмірах та участі у злочинній групі. В ордері на арешт Талмача також зазначалося, що "з допомогою обману та зловживання довірою ця група осіб отримала на рахунки в Moldova Agroindbank і Moldindconbank кошти Національного бюро страховиків автотранспортних засобів (ВNAA), завдавши бюро матеріальний збиток в особливо великих розмірах". Йдеться про 15 млн леїв.

Також NewsMaker нагадує, що Національний центр по боротьбі з корупцією почав розслідувати ситуацію з рахунками BNAA у березні 2015 року.

"Зараз у справі фігурує голова юридичного департаменту Moldincombank, затриманий 8 лютого цього року, і колишній перший заступник голови банку Віталіє Гроза, заарештований раніше у справі Платона". За версією слідства, йдеться про не забезпечені заставою кредити, які погашалися за рахунок коштів Banca de Economі", – йдеться у повідомленні.

Водночас у самому банку інформацію про затримання віце-президента Олега Паінгу коментувати відмовилися. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.