Європейські країни висловлюють співчуття постраждалим від вибуху в Санкт-Петербурзі

Понеділок, 3 квітня 2017, 18:03

Європейські країни висловлюють співчуття сім'ям загиблих та постраждалим від вибуху в метро у Санкт-Петербурзі, внаслідок якого за попередніми даними загинули 10 людей, ще 50 - постраждали.

До співчуттів постраждалим з приводу вибуху в метро у Санкт-Петербурзі приєднався також генсек НАТО Єнс Столтенберг.

"Глибоке співчуття постраждалим від вибуху в метро у Санкт-Петербурзі, їхнім близьких та росіянам", - йдеться у повідомленні генсека НАТО у Twitter. 

"Солідарні з Росією та сім'ями загиблих після трагедії у Санкт-Петербурзі", -  написав міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро.

"Це страшна звістка із Санкт-Петербурга: наші думки з усіма постраждалими та їх сім'ям", - написав у своєму Twitter речник німецького уряду Штеффен Зайберт.

Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель, як повідомляє прес-служба МЗС Німеччини, теж глибоко засмучений жахливими новинами з Санкт-Петербурга.

"З великим жахом я спостерігаю страшні новини з Санкт-Петербурга. Ми все ще не знаємо точно, що сталося і не знаємо підгрунтя. Але в даний час зрозуміло, що це підла атака на невинних людей... У ці важкі години, наші думки з нашими друзями в Росії, жертвам та їхніми сім'ями", - заявив він.

"Нажаханий новинами про вибух в Санкт-Петербурзі. Моє співчуття постраждалим та їх сім'ям", - написав у своєму Twitter міністр закордонних справ Борис Джонсон.

Глава Міністерства закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс також висловив співчуття сім'ям і близьким жертв вибухів у Санкт-Петербурзі: "Засуджуємо вибухи в метро в Санкт-Петербурзі. Щирі співчуття сім'ям і близьким жертв".

За словами глави МЗС України Павла Клімкіна, наразі МЗС України з'ясовує, чи українці не постраждали в Санкт-Петербурзі.

"З'ясовуємо, чи українці не постраждали в Санкт-Петербурзі. Висловлюю співчуття сім'ям загиблих та постраждалим", - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що верховний представник ЄС з політики безпеки Федеріка Могеріні висловила свою підтримку громадянам РФ після вибухів у метро Санкт-Петербурга.

Нагадаємо, в понеділок у Санкт-Петербурзі стався вибух у вагоні метро. За попередніми даними, від вибуху загинули 10 людей, ще 50 - постраждали.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.