Україна і Канада підписали домовленість про оборонну співпрацю

Фото
Понеділок, 3 квітня 2017, 20:59

Україна та Канада підписали домовленість про співробітництво у сфері оборони, що дозволить закріпити військове партнерство між двома країнами та створити законодавче поле для щільнішої співпраці між збройними силами.

Про це повідомляє прес-служба Посольства України в Канаді.

Угода була підписана сьогодні, 3 квітня, в Оттаві міністром оборони України Степаном Полтораком та міністром оборони Канади Харджитом Сейджаном.

"Підписання домовленості – важливе для військової співпраці та сприятиме налагодженню практичних контактів із представниками оборонної промисловості Канади. Це дозволить покращити забезпечення ЗС України сучасною військовою технікою та озброєнням", - заявив міністр оборони України після підписання угоди.  

За словами посла України Андрія Шевченка, домовленість визначає п’ять пріоритетних напрямків співпраці: оборонні дослідження, розробки та виробництво; матеріальне забезпечення; логістика;  оборонна політика; військова освіта.

На його думку, підписання угоди є логічною відповіддю на агресію Росії в Україні.

"Це зріла угода братів по зброї – ми фіксуємо на папері те партнерство, яке за останні роки збудували наші військові. У нас є спільний оборонний інтерес: ми маємо спільного сусіда, який не поважає кордони, він несе обом нашим країнам загрозу, ми будемо працювати разом, щоб змусити цього сусіда поважати міжнародне право",  - каже Шевченко.

Повідомляється, що підписання домовленості відбулося у рамках ширших переговорів між оборонними відомствами України та Канади, які проходять в Оттаві.

За інформацією Посольства України, військові обговорюють кілька конкретних нових шляхів співпраці – зокрема, спільний аналіз українського досвіду гібридної війни, поновлення регулярних політично-військових консультацій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.