У Литві можуть знову зупинити мовлення "РТР-Планета"

Вівторок, 4 квітня 2017, 09:50

Через понад місяць після того як припинили діяти обмеження на ретрансляцію російського каналу "РТР-Планета" Комісія литовського радіо і телебачення (КЛРТ) отримала скаргу щодо його роботи.

Про це повідомляє портал Delfi.

"Отримана скарга, ми написали відповідь, що, можливо, є порушення", - сказав голова КЛРТ Едмундас Вайтекунас.

За даними КЛРТ, у скарзі просять оцінити "ток-шоу "Поєдинок з Володимиром Соловйовим", в якому депутат російської Думи Володимир Жириновський заперечує право колишніх радянських республік на самостійність і незалежність і обіцяє силою відновити колишні кордони СРСР.

У листопаді 2016 року телеканал "РТР Планета" був покараний за розпалювання ворожнечі і підбурювання до війни - показ передач цього каналу був заборонений на 3 місяці. Термін санкцій минув 21 лютого.

У листопаді також порушення були зафіксовані в "Поєдинку", того разу також у передачі брав участь Жириновський.

"РТР Планета" оскаржила рішення в Єврокомісії, однак ЄК оголосила, що рішення КЛРТ не суперечить законам Європи, оскільки деяким країнам, включаючи країни Балтії, загрожували окупацією і війною. МЗС Росії тоді назвав санкції "цензурою інформаційного простору".

На цьому тижні КЛРТ буде вирішувати, які санкції застосувати до ТВЦ через показану в січні передачу "У центрі подій з Анною Прохорової", в якій поширювалася дезінформація і наклеп.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.