Грибаускайте: Литва готова захищатись у разі російської агресії

Вівторок, 4 квітня 2017, 11:35

Коментуючи оприлюднені в понеділок Департаментом державної безпеки і Другим департаментом оперативних служб при Міноборони Литви попередження про загрози, литовський президент Даля Грибаускайте заявила, що нічого нового немає, і зазначила, що Литва готова захищатися у випадку російської агресії.

Про це повідомляє портал Delfi.

Вона також відкинула озвучені міністром оборони Раймундасом Кароблісом побоювання на предмет того, що плани НАТО, "можливо, не такі швидкі, як би ми хотіли, не з такою швидкістю все ж прибувають додаткові сили НАТО".

В оприлюдненій ДДБ і Другим департаментом оперативних служб щорічній оцінці загроз зазначено, що Росія, яка посилила свої збройні сили в західній частині країни і в Калінінградській області, зараз у стані протягом 24-48 годин розгорнути бойові дії проти Балтійських держав.

"Я не знаю і не коментую висловлювання ні окремих литовських міністрів, ні політиків. Ми готові захищатися, для того і передбачені плани оборони, сили швидкого реагування, які ми самі створили, для цього ми створюємо і третю бригаду, у нас також є угоди на двосторонній основі, так що я не уявляю, звідки і яким чином можна коментувати таке", - сказала Грибаускайте.

За її словами, рівень загроз для Литви останнім часом не змінюється.

"Не потрібно інтерпретувати загрози. Рівень загроз залишається таким, яким він був у минулому році, і в позаминулому році, у нас є сусід, готовність якого виконати ті або інші агресивні дії завжди була на такому рівні, нічого не змінилося, нічого нового тут немає. А Литва готова захищатися і захистити себе, і після окупації Криму ми самі створили сили швидкого реагування, які можуть реагувати протягом години, якщо буде виражена загроза для нашої території", - сказала президент. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.